26
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Çevreciler yardım bekliyor

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Aylin Canpolat Ödemiş, termik santral ile ilgili açtıkları davada bilirkişi ücreti olan 2 bin 500 TL'yi ödeyemediklerini bu parayı temin edebilmek için çevre duyarlılarından bağış beklediklerini söyledi.

Ödemiş, düzenlediği basın toplantısında, İskenderun Körfezinin enerji ve çeşitli yatırımlar adı altında kirli teknolojilerle yok edilmeyle karış karşıya getirildiğini öne sürdü. Ödemiş, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 113 ülkenin, 5 Haziran 1972'de Stockholm'de çevre sorunlarını tartışmak üzere, 'Dünya Çevre Konferansı'nda bir araya geldiğini bu konferansta Birleşmiş Milletler'in, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın, temel bir insan hakkı olduğunu karar altına alındığını ifade etti.

İskenderun Körfezi'nde kurulması planlanan Diler Termik Santrali ile ilgili açmış oldukları dava neticesinde bilirkişi tarafından talep dilen 2 bin 500 TL'nın 20 gün içinde ödenmesi gerektiğini kaydeden Ödemiş şunları söyledi:

"Diler Termik Santrali için açmış olduğumuz dava devam ediyor. Dava gereği bize bilirkişi rapor verilmesi gerekiyordu. Bilirkişi de bizden 2 bin 500 TL talep edince bizde adli yardım talebinde bulunduk ve bu talebimiz reddedildi. Bizim de 2 bin 500 TL'yi 20 gün içinde ödememiz gerekiyor. Buradan İskenderun halkına çağrıda bulunuyoruz. Bizlere destek olsunlar. Onlardan bağışlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?