25
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Deniz Müzesi açılıyor

İskenderun Deniz Müzesi ve Kültür Sitesi, 26 Haziran 2009 tarihinde düzenlenecek törenle Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından açılacak.

Açılış öncesi müzeyi basın mensuplarına gezdiren İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, uzun süre restorasyonu süren binada İskenderun esnafının katkılarının çok büyük olduğunu söyledi.

Müzede sergilenen eserlerin tarihçeleri hakkında bilgiler veren Erdağ, "Müzenin kurulum çalışmaları kapsamında İskenderun Tarihi, Hatay'ın Kurtuluşu ve Osmanlı Deniz Tarihi konularının işlenebileceği değerlendirilmiş ve bu doğrultuda salonların tasarımları yapılmıştır. Yöre halkından temin edilen ve milli mücadelede kullanılan objeler ile Hatay Cumhuriyeti dönemine ait günlük gazeteler müzede sergilenecek. Müzede Hatay Devleti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'e ait şahsi eşyalar; Osmanlı donanmasının tarihinin anlatıldığı büyük Türk denizcilerinin büstleri ile döneme ait gemi modeli, silah ve bahriye kıyafetleri sergilenecek. Müzede ayrıca 1. Dünya Savaşı, Çanakkale Deniz Savaşı, Cumhuriyet Donanmasına ait eserler bulunacak" dedi.

Erdağ, tam biletin 3 TL, öğrenci biletinin 1 TL olduğunu ancak bazı haller ve günlerde girişin ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 21:49:44
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 21:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?