19
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Dev Balon İskenderun'da

Sabah saatlerinde İskenderun'a getirilen dev canavar balon, görevliler tarafından Emirgan Parkında şişirilerek yerine monta edildi.

Dev Balonu gören vatandaşlar hayretle izlerken, Hormonlu Domates balonu ise en çok çocukların ilgisini çekti. Dev kırımzı hormonlu Domatesi andıran balonda keskin dişleri ve keskin gözleri ile bir vampiri andıran maket balonun üzerinde ise ingilizce "Genetiğe Hayır, Horman'a Hayır' yazıları yer aldı.

İskenderun Çevre Koruma Derneği üyeleri de sahil şeridine yerleştirdikleri afiş ve pankartlarla İskenderunluları Hormonlu besinlere karşı imza kampanyasına çağırdılar. Dev canavar balon önünde basın açıklaması yapan İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Demirkan, "21. yüzyılın en büyük felaketi olarak nitelediğimiz Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)'la ilgili olarak başlattığımız imza kampanyası şu anda platform üyeleri tarafından yurt çapında yoğun bir biçimde sürdürülüyor. Bunların dışında arkadaşlarımız paneller ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek yurttaşlarımızı sürekli olarak bilgilendiriyorlar.

 GDO'ya Hayır kampanyamızın simgesi haline gelen Canavar Balonumuzla bugün de İskenderun'dayız. Tüm Türkiye'den topladığımız imzalarla birlikte Kasım ayının ilk haftasında Ankara'da Tarım Bakanlığımızın ve Dünya Ticaret Örgütü'nün kapısını çalacağız. Onlara diyeceğiz ki; Türk insanı temiz ve güvenli gıda istiyor, genetiği değiştirilmiş tohumları, genetiği değiştirilmiş besinleri istemiyor. Gelecekte ekoloji ve insanlık adına ne kadar bedel ödeteceği belli olmayan sistemi tümüyle değiştirebilecek, çıkaracağı sağlık sorunları ile dünyanın düzenini bozacak GDO'lü ürünleri kesinlikle istemiyoruz diyeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından İskenderun Çevre Koruma Derneği üyeleri ile GDO' platformu üyeleri İskenderun halkına bilgiler verdiler. İskenderun halkı imza kampanyasına yoğun ilgi gösterirken, Çocuklar gibi büyükler de Canavar Balonu ilgi ile izlediler.

Caner Çörtük
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 03:20:16
Güncelleme :20 Ekim 2004 Çarşamba 13:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?