27
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

Doğumda kalbi duran bebek kurtarıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğum sırasında kalbi duran ikiz bebeklerden biri, zamanında yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

Aniden rahatsızlanması sonrası Palmiye Kadın Doğum Hastanesi'ne gelen anne adayı Esra Seler'in yapılan tetkiklerinde ikiz bebeklerinden birisinin durumunun iyi olmadığı tespit edildi.

Palmiye Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tayfur Saygılı, akşam saatlerinde acilen ameliyata alınan anne adayının ikizlerinden birinin kalbinin durduğunu ve zamanında yapılan müdahaleyle yaşama döndürüldüğünü ifade ederek, "Anne karnındaki rahatsızlığı tespit eder etmez acilen doğuma aldık ve doğum esnasında bebeklerden birinin kalbi durdu. Yapılan müdahalelerle onu yaşatmayı başardık. Bu mücadeleden sonuç almak bizim için çok büyük bir mutluluktur. Bebeklerden biri 2 kilo 620 gr, diğeri ise 3 kilo 359 gr olarak dünyaya geldi. Yeni açtığımız hastanemizin de bu ilk ikiz bebekleri olmaları da bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır" dedi.

İkiz bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen İsmail-Esra Seler çifti, hastane doktorlarına teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 10:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?