23
Mayıs
2024
Perşembe
İSKENDERUN - HATAY

'Dünya barışı için dualar ediyoruz'

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde bulunan Ermeni Kilisesi’ne "Karasun Manuk" isminin verilişinin 133. yıldönümü nedeniyle Hatay’da bulunan Mesrob Mutafyan, Vali Abdulkadir Sarı’yı ziyaret etti.

Mesrob Mutafyan, yılda iki defa Hatay’a geldiklerini belirterek, "Her yıl mart ayı başında İskenderun Kilisesi’nin, 15 Ağustos’ta Vakıflı Kilisesi’nin isim günü. Her yıl iki defa geliyorum, kutlamalardan önce valimizi ziyaret ediyorum. Olağan ziyaretlerimizden birisi" diye konuştu.

Mutafyan, basın mensuplarının savaşla ilgili sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Dünyada savaşların bir an önce bitmesi için imanla, ümitle dua ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşerek İstanbul’daki resmi kilise merkezlerinde savaşa hayır törenleri düzenleniyor, dualar ediliyor.

Hangi dine mensup olursa olsun, bütün müminler savaşa karşıdır. İnşallah bölgemizde yaşanan Irak Savaşı da biterek, bölgede istikrar sağlanır."

Vali Sarı da Türkiye’nin tek Ermeni köyünün Hatay’da bulunduğunu belirterek, "Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı Köyü Hatay’da.

Burada her zaman örnek çalışmalar yapılıyor. Mesrob Mutafyan’ın gelişi onlara moral veriyor, kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 11:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?