23
Mayıs
2024
Perşembe
İSKENDERUN - HATAY

Halkevleri'nden Türk şirketlerine protesto

Halkevleri İskenderun Şubesi, Irak’taki Türk şirketlerinin faaliyetlerini durdurması için eylem yaptı. İskenderun Boyacılar Parkı’nda toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, sloganlar atarak, Türk şirketlerinin Irak’taki Amerikan birliklerine taşımacılık yapmalarını protesto etti.

Halkevleri İskenderun Şube Başkanı Doğan Bektaş, Türk şirketlerinin Irak’taki işgal ordularına beslenme, barınma, eğlence, yakıt desteği verdiklerini belirterek, "Iraklı çocukları ezen zırhlı araçların ve Felluce’ye misket bombaları yağdıran uçakların yakıtını Türk şirketleri sağlıyor. ABD askerleri her katliamdan sonra Türk şirketlerinin yaptığı üslerde dinleniyorlar. Hazırlanan kumanyalarla besleniyorlar. Büyük sermaye grupları yağmanın, tecavüzün, işkencenin ve işgalin taşeronluğunu yapıyorlar" dedi.

Bu arada 3 Eylül tarihinde Irak’ta esir düşen Özkan Öztürk (26) isimli Türk vatandaşı da Halkevleri’ne destek vermek amacıyla eylem alanına geldi. Öztürk, direnişçilerin Türk şirketlerine sürekli ikazlarda bulunduğunu belirtti.
Slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 17:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?