18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Hastane hastane dolaşmaya ömrü yetmedi

İskenderun'daki Körfez Bölge Hastanesi’nden durumu acil olduğu için Çukurova Üniversitesi’ne sevk edilen ve ambulansla 3 ayrı hastaneyi dolaştıktan sonra, yer olmadığı gerekçesiyle yeniden İskenderun'a getirilen yaşlı kadın, tekrar sevk edildiği Adana’da hayatını kaybetti.

Güllü Kaplankıran (83) adlı kadın, kanındaki üre oranları yükselince yakınları tarafından önceki gece İskenderun Körfez Bölge Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Kaplankıran, buradaki ilk tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunduğu için ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Yer olmadığı gerekçesiyle bu hastaneye alınmayan Güllü Kaplankıran, daha sonra Adana Numune Hastanesi’ne götürüldü.

Burada da yer olmadığını öğrenen sağlık ekipleri ve yaşlı kadının yakınları, Adana Devlet Hastanesi’nden de aynı cevabı alınca hastayı tekrar İskenderun Körfez Bölge Hastanesi’ne getirdi. 8 saat dolaştırıldıktan sonra İskenderun’a getirilen Güllü Kaplankıran, dün 17.00 sıralarında tekrar sevk edildiği Adana’daki Yüreğir Başkent Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 16:57:32
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 17:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?