17
Haziran
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

Hat kavgası

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, içerisinde yolcu bulunan 2 minibüs ile 1 halk otobüsü kurşunlandı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın, minibüsçüler arasındaki hat meselesi yüzünden meydana geldiği öne sürülürken, minibüs şoförleri, İskenderun-Adana Karayolu'nu trafiğe kapatarak eylem yaptı.
Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde meydana geldi. Pınarbaşıesen hattında çalışan 31 M 4710 plakalı minibüs, içerisinde yolcu olmasına rağmen kimliği belirsiz kişilerce tarandı. 7 adet merminin isabet ettiği minibüste bulunan yolculardan yaralanan olmazken, paniğe kapılan yolcular eşyalarını dahi minibüs içerisinde bırakarak kaçtı. Bu olayın 30 dakika sonrasında ise rakip hat olan Esengül'e bağlı 1 özel halk otobüsü ve 1 minibüs kurşunlandı. Çok sayıda merminin isabet ettiği otobüs ve minibüsün camları kırılırken, olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Minibüsü kurşunlanan hat sahibi Fetih Ezberci, olayın sebebinin para olduğunu öne sürerek, "Hat meselesine mafya bulaşmış, eğer devlet büyüklerimiz bu sorunu çözmezlerse silahlar konuşacaktır" dedi.
Polis, Esengül ve Pınarbaşıesen hattı kooperatif başkanları ve minibüs şoförlerini sakinleştirmeye çalışırken, Esengül hattında çalışan yaklaşık 20 minibüs ve otobüs çalışanı araçlarını İskenderun-Adana Karayolu'nun en işlek kavşağı olan Pac Meydanı'na park ederek eylem yaptı. İki rakip hat çalışanları arasında yıllardır süren rekabet ve kavgaların sona erdirilmesi için yetkililere seslerini duyurmaya çalışan Esengül hattı çalışanları, yaklaşık yarım saat boyunca yolu trafiğe kapattı. Otobüs ve minibüse isabet eden mermi deliklerini ve kırılan camları basın mensuplarına gösteren şoförler, "Bu araçların içinde çoluk çocuk bir sürü yolcu vardı. Sıkılan kurşunlar bu yolculara isabet etseydi bunun hesabını kim verecekti? Yetkililer neden bu sorunu çözmüyorlar?" diye konuştu.
Öte yandan, eylem yapan minibüs ve otobüslerin plakalarını not alan bir trafik polisi ile eylem yapan minibüs şoförleri arasında arbede yaşandı. Polislerle tartışan minibüs şoförleri, yarım saat süren ikna çabaları sonrasında araçlarını bulundukları yerden kaldırarak İskenderun-Adana Karayolu'nu trafiğe açtı.
Polis, kurşunlama olaylarına karışan şahısları yakalamak için soruşturma başlattı
.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 22:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker gümüş IP: 85.96.210.xxx Tarih : 25.10.2006 13:14:16
münübüsçülerin destekçisiyim bende münübüs şöförüyüm benide amcam bıçaklandı devlet önüne geçmezse kan dökülece belli.patlamaya hazır bombada farkımız yok.yinede bunla geçmiş olsun.