18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Hatay-İskenderun: Türkiye'nin ilk Hristiyan Belediye Başkanı göreve başladı

Türkiye’nin ilk Hıristiyan Belediye Başkanı olan Arsuz Belde Belediye Başkanı Fuat Süme, Arsuzlular’ın din üzerine siyaset yapmadığını belirterek, "Biz göreve başlarken hiç kaygı taşımadık, Arsuzlular hizmete oy verdi" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne bağlı Arsuz Beldesi’nde Belediye Başkanlığı’na seçilen, Fuat Süme, görevine başladı. Süme, göreve başladığı ilk gün esnafı ziyaret edip, teşekkürlerini iletirken, berber dükkanında bir genci traş etti.

Fuat Süme, farklı bir dine mensup olmasının aday olurken kendisinde hiç bir kaygı yaratmadığını ifade ederek, "Buradaki insanların hiç biri din üzerine siyaset yapmaz. Bizim iyi hizmet yapacağımıza güvendiler. Yapacağımız projelere oy verdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Arsuz için güzel işler yapacağım, oylara layık olacağım" şeklinde konuştu.

Süme, projelerine ilişkin verdiği bilgilerde ise Arsuz’un bir tatil beldesi olduğunu belirterek "Burası bunca zaman ihmal edilmiş. Biz tüm sosyal, kültürel kuruluş ve vakıflara kapımızı açarak Arsuz’a layık olduğu hizmeti vereceğiz. Zengin tarihi ve kültürel varlıklara sahip olan beldemizde, önce alt yapıyı tamamlayacağız, Turizme yönelik projelerimizi en kısa sürede hayata geçireceğiz" diye konuştu.

HATAY-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 20:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
farukcan can IP: 88.232.29.xxx Tarih : 25.01.2008 16:10:08

bence veysel tan daha iyi olurdu