22
Mayıs
2024
Çarşamba
İSKENDERUN - HATAY

Hollandalı turistin hayranlığı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen 26. Uluslararası Turizm ve Kültür Festivali kutlamalarında konser veren Bursa Mehter Takımı'nın marşlarına tempo tutan Hollandalı güzel, mehter marşlarına hayran kaldı.


26. İskenderun Uluslararası Turizm ve Kültür Festivali kutlamalarına eşi Rasim Tözen ile birlikte katılan Hollandalı güzel Chantal Noppert Tözen, Bursa Mehter Takımı'nın verdiği konserde marşlara hayran kaldı.

Mehter takımının "Türkiyem" marşını çaldığı sırada eşiyle birlikte tempo tutup, alkışlayan Chantal, güzelliğiyle de dikkat çekti.

Konser sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tözen, "Türkiye'yi çok seviyorum. Daha önce de İskenderun'a geldim. Buraya geleli 6 ay oldu. 2 yıldır evliyim. Müslümanlığı tercih ettim, çünkü burada huzur buluyorum, rahatlıyorum. Kur'an'ı Kerim okuyorum. İslamiyeti seçmemdeki en büyük etken Kur'an'ı Kerimi okumam oldu. Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyorum. Atatürkü de seviyorum. O büyük bir insandı. Mehter marşlarını ilk kez burada dinledim ve çok beğendim. Hayran kaldım ve izlerken çok heyecanlandım. İlk defa böyle bir konser izledim. Türkiye'yi ve Müslümanlığı seviyorum" dedi. Hollandalı gurbetçi Rasim Tözer ise "Eşim Kur'an'ı Kerimi Hollandaca
açıklamalarından okuyarak öğrendi ve kendi isteğiyle Müslüman oldu. Ben zorlamadım. Müslüman olduktan sonra ona üzerinde Allah yazan bu kolyeyi hediye ettim. Türkiye'de eşimle mutluyum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 09:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Arslan IP: 88.228.176.xxx Tarih : 6.07.2007 21:48:22
26.sı düzenlenen İskenderun Kültür ve Turizm Festivali'nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim, ellerinize sağlık çok güzel bir geceydi.Sn. Mete Aslan'a teşekkür ederim.İnşallah her sene böyle güzel geçer.Belediyemizin böyle halka açık süprizlerinin devamını dilerim. SEVGİLERİMİ SUNARIM.