19
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Isınmak isterken evi yaktılar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde elektrikli sobanın devrilmesi sonucu bir apartman dairesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, olay, Süleymaniye Mahallesi 5 Sokak'ta bulunan Alpaydın Apartmanı'nın 4. katında kiracı olarak oturan Erol Kılıç'a ait evde meydana geldi. Açık vaziyette prize takılı olarak bırakılan sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangın kısa sürede evdeki çekyat, koltuk ve perdelere sıçradı. Ev sahiplerinin ilk müdahalesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Önemli ölçüde maddi zararın meydana geldiği yangında itfaiye müdürü Ömer Çolak, vatandaşları elektrikli sobaları daha dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Vatandaş elektrikli sobayı prize takıp uyuyor perdelere çekyatlara yakın yerde çalıştırılan sobalar büyük tehlike arz ediyor. Çocukları elektrikli sobanın bulunduğu yerde kesinle yalnız bırakmamak gerekir. Bu olay ucuz atlatıldı ama sonuçları daha ağır olabilirdi vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 15:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?