26
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

İskenderun doğalgaza kavuştu

Adana, Tarsus ve Dörtyol’dan sonra İskenderun da doğalgaza kavuştu. İskenderun’da ilk etapta Modern evler semtindeki bin konuta doğalgaz verilmeye başlandı.

İskenderun’daki konutlara doğalgaz verilmesi nedeniyle Modern Evler semtinde düzenlenen törende konuşan Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, konut ve işyerlerinde doğalgaz kullanımının büyük bir tasarruf, konfor ile birlikte çevre sağlığına da katkı sağladığını söyledi.

İskenderun’da ilk etapta bin konuta doğalgaz verilebileceğini, en kısa sürede kentin büyük bölümüne gaz arzının sağlanacağını kaydeden Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, şöyle konuştu:

“Doğal gaz doğal bir nimettir. Şimdi mutfak yakıt harcamaları için ayda ortalama 5TL artı KDV gibi çok düşük bedel ödenecektir. Artık kimse tüpüm bitti, yedek tüpü nereye koyacağım, mutfaktaki bu tüpleri nasıl korumalıyım diye düşünmeyecektir. Çok yakında güneş enerjisi ile kombine çalışan cihazlar sayesinde güneş enerjisini yılın 12 ayı kullanabilecektir. Merkezi soğutmalı binalarda doğal gaz ile hemen soğutma yapabileceklerdir. Isıtma sistemlerinde hemen doğal gaza geçebilecek bu sayede yakıt depolama, soba tutuşturma önceden yakıt satın alma sorunu bitecek, ölçüsünü takip edemediği yakıt türleri yerine kullandığı kadar ödeyecektir."

Doğal gazın mevcut yakıtlar içinde çevreye en az zarar veren bir yakıt olduğundan dünyada kentlerde kullanımının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Arslan, "İngiltere'de yıllar önce başlayan çevre kirliliği ile kitlesel ölümler oluşmuştur. Ankara ve İstanbul aynı durumu yaşamıştır. 2030 yıllarında nüfusun yüzde 75’i kentlerde yaşayacaktır. Bu hava kirliliğini yaşanamaz seviyeye getirecektir. İskenderun bugünden itibaren bu sorunları yaşamayacak hatta tarım alanlarının kül, baca atıkları gibi tehlikeli atıklarına maruz kalmayacaktır" şeklinde konuştu.
Doğal gaz kullananların büyük bir tasarruf yapacağını ve konfor yaşayacağını ayrıca kendi ve çevre sağlığına katkıda bulunacağını ifade eden Arslan, "Göreceksiniz birkaç yıl içinde solunum rahatsızlık oranı düşecektir" dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de konuşmasında İskenderun’un en güzel ve çağdaş hizmetlerden yararlanabilmesi için çalıştıklarını belirterek, daha temiz bir doğa için doğalgaz kullanılması gerektiğini söyledi. Gelecekte güneş enerjisi ve rüzgârdan da yararlanılacak teknolojinin gelişmesiyle ülkemizin dışa bağımlılıktan kurtulacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Civelek, ”Biz İskenderun’a getirilecek her hizmete destek vereceğiz. Hizmetimizde siyasi ayrıcalık olmayacak.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra İskenderun’a verilen doğalgaz törene katılan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Aksagaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, Bölge Koordinatörü Alper Konyalı, Bölge Müdürleri Metin Ceyhan, Güngör Ateş tarafından yakıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 14:05:49
Güncelleme :4 Eylül 2009 Cuma 14:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?