23
Mayıs
2024
Perşembe
İSKENDERUN - HATAY

İskenderun'a 3 fakülte

Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, İskenderun İlçesi’ne Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) bünyesinde su ürünleri, mimarlık ve mühendislik ile güzel sanatlar fakülteleri açılacağını söyledi.

Hatay Gelirler Vergisi Rekortmenleri Ödül Töreni’nde konuşan Vali Sarı, MKܒnün İskenderun’da bir kampüsünün bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, bununla ilgili MKÜ yetkilileriyle yapılan görüşmelerde İskenderun’a 3 ayrı fakültenin yapılmasının kararlaştırıldığını ve bunun için işadamlarının yardımına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Sarı, "Türkiye’de bulunan üniversitelerin en önemlilerinden biri de Hatay’da bulunan MKܒdür. Çünkü bu üniversite Hatay’a ayrı bir önem veren Atatürk’ün adını taşıyor. MKܒnün Hatay kalkınmasında önemli bir yeri vardır. Bugüne kadar İskenderun’da bir fakültenin olmayışı büyük bir eksiklikti. Bu nedenle işadamları ve MKÜ yetkilileriyle biraraya gelerek MKܒnün 3 fakültesinin İskenderun’da açılmasına karar verdik. Bu fakülteler su ürünleri, mimarlık ve mühendislik ile güzel sanatlar fakülteleri olacak. Ancak bunun için iş adamlarımızın da destek olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Vali Sarı’nın konuşmasının ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı 80 bin YTL yardımda bulunurken, Atakaş Grubu da 80 bin YTL yardım yaptı. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın geceye katılan tüm herkesin kendi bütçesine göre kampüs yapımı için yardım yapmasını istemesi üzerine gecede 500 bin YTL para toplandı. İskenderun’da yapılması kararlaştırılan 3 ayrı fakültenin tek kampus içerisinde olmasının planlandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 16:03:44
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 16:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?