26
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

İskenderun'a Kızılay afet merkezi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Kızılay Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi kuruldu.

Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Modern Evler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi’ni basın mensuplarına gezdirdi.

Merkezide olası bir afet durumunda 500 kişiye ulaşacak malzeme stoğu bulundurulacağını belirten Günay, "Deponun tadilat çalışmaları tamamlandı. Genel merkezimizden gönderilecek malzemelerle, olası bir afet durumunda 500 kişiye ulaşacak malzeme stoğu bulundurulacak. Burası afet ve kriz merkezi olarak tasarlandı. Kriz masasının burada toplanabilmesine olanak tanıyacak donanımlarda mevcut. Çevre düzenlemesini belediyenin karşılayacağını ümit ediyoruz. Türkiye Kızılay Derneği halktan aldığı bağışlarla yine halkına yararlı bir çalışma içerisindedir” dedi.

Halkın nakdi ve gıda bağışlarını Kızılay’a yönlendirmelerini de isteyen Günay, şunları söyledi:

“Şube olarak ilkyardım eğitiminin yaygınlaştırılmasında önemli yol kat ettik. Kan merkezimiz tüm bölgeye hitap eder konumdadır. Düzenlenen kan bağışı kampanyalarıyla, pek çok cana hayat verilmesini sağladık. Halkımıza kan bağışından ötürü teşekkür ediyoruz. Yaz döneminde 14 öğrenciye Kızılay’ın gençlik kamplarında tatil yapma imkanı sağladık. İlçemizde de son model bir araçla hizmet veriyoruz. Atıl olan gayrimenkullerimizi değerlendirdik. Yakın bir zamanda bu gayrimenkuller derneğimize gelir getirecek. Şubemiz bünyesinde nakdi ve gıda yardımları kadın komisyonumuz tarafından değerlendiriliyor. Hepimizin de bildiği üzere Ramazan bayramının ardından Kurban bayramı var. Bu yıl taksitle kurban bağışı kampanyası başlatılacak. Arzu eden vatandaşlarımız 4 taksitte ödemek koşuluyla kredi kartlarıyla kurban bağışında bulunabilecek.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?