18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

İskenderun'da 25 çifte toplu nikah

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde faaliyet gösteren Mardinliler Derneği (MAR-DER), 25 çiftin resmi nikahlarını kıydırdı. Nikah töreni, din adamlarının da buluşmasına sahne oldu.
İskenderun’da faaliyet gösteren Mardinliler Derneği (MAR-DER) tarafından, 25 çifte resmi nikah kıyıldı. İskenderun Belediye Evlendirme Dairesinde kıyılan toplu nikah törenine, İskenderun Kaymakamı Ünal Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Öztorun, İskenderun Müftüsü Remzi Yavuz, İskenderun Ortodoks Kilisesi Rahibi Dimitri Yıldırım, Katolik Kilisesi Rahibi Eusebio Matei, Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Corc Boğazoğlu ve Ermeni Vakfı Başkanı Mihail Dabaş, MAR-DER Başkanı Ferhan Ademhan ile nikahları kıyılan çiftler ve yakınları katıldı.
Nikah töreni öncesi bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Ünal Erdoğan, "Toplu nikahı düzenleyerek böylesine hayırlara vesile olan dernek yetkililerine teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Nikahları kıyılan çiftlerimize de ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.
İskenderun Müftüsü Remzi Yavuz da konuşmasında, "Türkiye, bir yerden bir yere, nereye geldi. İki din kardeşimizin şehadetini iki dinin temsilcileri yapıyor. Dinlerimiz ayrı olsa da Allahımız bir, bu nikah, Hz. Adem’den, son peygamber, Hz. Peygamber’e kadar geçerli, ama hayatta en kutlu evliliği Hz Adem (A.S.) yapmıştır. Sebebi de kaynanası yoktu, onun için çok mutlu bir evlilik yapmıştır. Nikahı kıyılan gençleri tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.
Katolik Kilisesi Rahibi Eusebio Matei de, "Ailenin toplumdaki yerini güzel bir şekilde görüyoruz ve inanıyoruz. İnanıyoruz dememin amacı, sadece Hıristiyanlar değil, tüm din mensupları dine bağlı olanlar, toplumda ailenin çok önemli bir yeri vardır ve çok dikkat edilmesi gerekir. Nikahları kıyılan çiftleri tebrik ediyorum, onlara özellikle teşekkür ediyorum, burada hepimizin önünde, Allah’ın önünde birbirlerine olan sevgilerini tekrar ettiler" diye konuştu.
Ortodoks Kilisesi Rahibi Dimitri Yıldırım, nikah masasına oturan ilk çifte nikah şahitliği yaptı. Daha sonra, İskenderun Müftüsü Remzi Yavuz ile Katolik Kilisesi Rahibi Eusebio Matei, Fatma Arsoy- Sait Dağ çiftinin nikah şahidi oldu.
HATAY-İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 22:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?