18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

İskenderun'da ANAP'lı Aslan 3. kez belediye başkanı seçildi

İskenderun Belediye Başkanı ve ANAP Belediye Başkan adayı Mete Aslan, resmi olmayan sonuçlara göre 3. kez İskenderun Belediye Başkanı oldu.
İskenderun'da, sandıkların açılıp resmi olmayan kesin sonuçların gelmeye başlamasıyla birlikte ANAP'ın seçim bürosu önünde yoğun kalabalık oluştu. Sonuçlar dakika dakika seçim bürosu önüne konulan dev ekrandan vatandaşlara yansıtıldı. İskenderun'da 3. kez belde başkanı seçilen Mete Aslan, "Kazandık, mutluyuz. Taşkınlık yapmayın, yapmak isteyen provokatörlere de meydan vermeyin. Devletin polisine iyi davranın. 'Sandıktan kim çıkacak?' diye sordular, ben de 'halk çıkacak' dedim ve dediğim oldu, sandıktan halk çıktı" diye konuştu.
Aslan, seçim galibiyetini kutlamaya gelen kalabalığa ellerinde, MHP ve ANAP'ın parti bayrakları bulunan vatandaşlardan, bunları indirmelerini, sadece Türk Bayrağı'nın kalmasını istedi.
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bütün sandık sayımlarına itiraz ederek, yeniden sayım isteyeceği bildirildi.
Öte yandan sandıklardaki oy sayımları sırasında, zaman zaman gerginlik yaşandı. İskenderun Barboros İlköğretim Okulu'nda sandıktan çıkan oyların konulduğu torbaların çalındığı iddiası üzerine okul bahçesinde yaşanan gerginlik, emniyet güçlerince önlendi. CHP İlçe binası önünde de ANAP adayı Mete Aslan'ın sayımlarda önde gitmesini kutlamak isteyen bir grup ile, CHP'li grup arasında kavga çıktı. Çıkan kavga polisin çabaları sonucu daha fazla büyümeden önlendi.
HATAY-İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 04:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?