25
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

İskenderun'dan 'Hayır'

HEPAR GENEL BAŞKANI PAMUKOĞLU İSKENDERUN'DA 'HAYIR' DEDİ

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin İskenderun mitinginde yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de 'Hayır' diyeceklerini belirtti. Pamukoğlu, Anayasa paketinde yargıyı ilgilendiren kısımlarda çok değişiklik yapıldığını vurgulayarak, Anayasa'nın yamalı bohçaya döndüğünü söyledi.

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen mitingde, Anayasa'nın 17 kez değişikliğe uğrayarak 80 maddesinin değiştirildiğini bu sebeple Anayasa'nın yamalı bohça haline geldiğini belirtti. Aşırı sıcak altında yapılan mitingde konuşan Pamukoğlu şunları söyledi: "Hükümet 12 Eylül Anayasası'nı değiştirerek darbecilerden hesap soracakmış. Kimden hesap soruyorsun? Darbeyi yapanlar zaten öldü, hayatta kalanlarında yaşları itibariyle cezai ehliyetleri bulunmuyor. Anayasa'nın değiştirilmek istenmesinde iki temel amaç var. 26 maddelik pakete baktığınızda 24 maddede fazla bir ekleme göremiyorsunuz. 24 Maddeye 20 cümle ekleme yapılırken asıl değiştirilmesi istenilen ve yargıyı hedef alan iki maddeye 100 cümle ekleme yapılmış. Bu devletin yargı sistemini ele geçirme operasyonudur."

Pamukoğlu, konuşmasında eşkıyanın devlet kurmak istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Bugün yapılan konuşmalara bakıyorum eşkıyanın partisi Demokratik Özerk Kürdistan kuracakmış. Sivil toplum örgütleri böyle istiyormuş, ülke kopmak üzere, ülke bölünmeye doğru gidiyor. Hükümetin başındaki zat ne diyor. 'Tek bayrak, tek devlet tek toprak" sen değil miydin "Türk yok Türkiye var' diyen. Bu sloganlar Hitler Almanya'sının sloganlarıdır. 8 yıldır bu ülkenin üzerindeler. Bu vatandaşı at bile sırtında iki dakika taşıyamadı, yere vurdu. Şimdi villalar konuşuluyor. Yedi sülalelerini zengin ettiler hepsini biliyoruz. Yüce Divan'a gidilecek gidilmeyecek lafları var. Bizim programımızda divan yok sizleri sofaya yatıracağız."

Pamukoğlu, konuşmasında "Bir şey gizleniyorsa ileri derecede ya bir beceriksizlik vardır ya bir entrika ya da yolsuzluk vardır" ifadesini kullandı. Bu ülkede birilerinin bunların adına 'Devlet Sırrı' dediğini anlatan Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örtülü ödenek altında kullanılan para da sır kapsamında. 2010 yılında bu hükümete genel bütçeden 16 milyon TL verildi. Örtülü Ödenek adı altında. Ben buna keyif harcaması diyorum. Bu hükümet 2010 yılının ilk altı ayında bütçeden ayrılan bu paranın bin katını yani 226 milyon TL harcadı. Bu ülkede kimse kaynaklardan bahsetmesin, hepsi var. Genel ve yerel bütçelerin peşkeş çekilmesiyle halka bir şey kalmıyor. Bu memleketin parasını biz adam gibi kullanacağız."

KİMSENİN BİLMEDİĞİNİ AÇIKLIYORUM

Pamukoğlu, konuşmasında önemli bir olayı açıkladığını belirterek şunları söyledi: "AK Parti Hükümeti kurulurken bugün hükümetin başında olan kişi kimlerle görüştü biliyor musunuz? Hükümetin başındaki isim muvazzaf subay ve generalleri arayarak, Genel Kurmay ve Kara Kuvvetleri karargahında arayarak, "Bize bir şey yapmayın biz onlardan değiliz biz değiştik' dedi. Yani orduyu siyasetin içine bizzat çeken şahıs hükümetin başındaki kişidir."

Mitingin ardından HEPAR İskenderun İlçe Teşkilatı tarafından partililere ve sahilde gezen vatandaşları tavuk dönerden oluşan iftar yemeği ikram edildi.

HEPAR GENEL BAŞKANI PAMUKOĞLU İSKENDERUN'DA 'HAYIR' DEDİ
HEPAR GENEL BAŞKANI PAMUKOĞLU İSKENDERUN'DA 'HAYIR' DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 11:40:04
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 13:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?