20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

İskenderun'de çocuklar sorunlarını tartıştı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 35 ayrı okuldan çocukların katılımıyla oluşturan Çocuk Meclisinde, çocuklar sorunlarını masaya yatırırken, anne-baba-çocuk ve çevre ilişkilerinde ebeveynlere önemli mesajlar verdiler.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde kentte faaliyet gösteren 35 ayrı okuldan 3'er öğrenci ve 1'er öğretmenin katılımıyla oluşturulan Çocuk Meclisi, İskenderun Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) yaptığı toplantıda, anne-baba-çocuk ve çevre ilişkilerinde ebeveynlere önemli mesajlar verirken, öğretmenlerine de sorunları konusunda kılavuz oldular. Hürriyet İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Tuzlacıoğlu rehberliğinde, başkanlığını Özel İkem Koleji'nden Şura Öz'ün yaptığı Çocuk Meclisi toplantısında yaşadıkları sorunları masaya yatıran ve çözüm yolları arayan minikler, anne-babalardan özellikle, meslek seçimi konusunda fazla baskı yapılmaması, kendilerine her konuda biraz daha ilgi ve arkadaşça yaklaşım gösterilmesi, kötü örnek olunmaması, kendi aralarındaki tartışmaları yanlarında yapmamaları, babaların da en az anne kadar ilgi göstermesi gibi taleplerde bulundular.
Ailesinin maddi durumu zayıf çocukların diğerlerine göre, hayatta daha fazla sıkıntı çektiklerini belirten çocuklar, "Fakir aile çocuklarının beklentileri hep erteleniyor. Bu çocukların da hayalleri var, onlar başarı ödülü olarak bir bisiklet istediklerinde, 'yazın veya seneye söz alırız' deniyor. Ayakkabı istediklerinde 'çocuğum babanın şimdi parası yok, sonra alırız' denilerek hayal ve beklentileri hep erteleniyor. Bu çocuklara ya söz verilmesin ya da verilen sözler tutulsun" dediler.
Ortaya atılan görüşlere kendi görüşlerini ekleyerek çözüm yolları öneren Çocuk Meclisi Başkanı Şura Öz, zaman zaman kimi ailelerde kardeşler arası kıskançlık yaşandığına dikkat çekti. Kardeşler arası yaş farkının arttıkça bu kıskançlığın azaldığını belirten Şura Öz, anne-babalardan çocuk yaparken yaş farkının büyük olmasına özen göstermelerini istedi.
Meclis Başkanı Şura Öz'ün söz vermesiyle ayağa kalkarak sorunları anlatan çocuklar, bunlara yönelik çözüm önerilerini sıraladı. Minikler zaman zaman hararetli tartışmalara girince Sınıf Öğretmeni Serap Tuzlacıoğlu araya girerek konuların değişmesini sağlarken, toplantıya katılan diğer öğretmenler, çocukların ortaya attığı her konuyla ilgili notlar aldılar.
HATAY-İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 23:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?