19
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

İskerderunlu kanser hastası işçinin adalet arayışı sürüyor

İskenderun’da faaliyet gösteren özel bir demir çelik fabrikasında, 10 yıl işçi olarak çalıştığını belirten 2 çocuk babası Hikmet Avcıoğlu, fabrikadaki hava kirliliği ve stresli çalışma ortamı yüzünden seninom türü kanser hastalığına yakalandığını, bu sürede şirketinin kendisine sahip çıkmadığını öne sürerek, şirketini protesto etmek ve hukuki haklarını aramak üzere bisiklet ile Ankara’ya doğru yola çıktı.

 Yolculuğuna İskenderun sahilindeki Atatürk Anıt Alanı’ndan start veren Hikmet Avcıoğlu, yola çıkmadan önce bir basın açıklaması yaptı. Fabrikada çalışırken, 1997 yılında tesislerdeki hava kirliliği ve stresli çalışma ortamı yüzünden seninom türü kanser hastalığına yakalandığını belirten Avcıoğlu, "Hastalık akciğerlerime sıçradı. Bir yıldır Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde radyoterapi ve kemoterapi tedavisi gördüm. Şirketim ’geçmiş olsun’ bile demedi. Şirket, krizde kapanınca ben de 2001 yılında üçte 2 iş gücü kaybı ile sakat kaldım. Şimdi bu firma devlet tarafından yeniden yapılandırılıp kurtarıldı. Ama kendi, sakat kalmasına sebep olduğu işçisine sahip çıkmadı. Benim hastalığım çocuklarımın da geleceğini kararttı. Bu şirket bunun maddi bedelini ödemek zorundadır, bunu da gücü vardır. Hukuksal haklarımı biliyorum ama buna dayanacak ne maddi ne de manevi gücüm var" dedi.


İskenderunluların da çevrelerine sahip çıkma zamanı geldiğini kaydeden Acıoğlu, "Ben buna canlı bir örneğim. Bu şirketi protesto ederek Ankara’ya gidiyorum. Çocuklarımın geleceği olan hakkımı alana kadar uğraşacağım. Devlet büyüklerinin şirketi kurtardığı gibi bana da sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Açıklamasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi  ilçe binasına giderek, parti görevlisine Ankara’da Başbakan ile görüşmek üzere Başbakanlığa da uğrayacağını bildiren ve AKP’li yetkililerden referans almaya çalışan Avcıoğlu, İlçe Başkanı Muharrem Dingil ile yerinde olmaması nedeniyle görüşemedi. AKP’deki görevliye telefon numarasını bırakan Avcıoğlu, daha sonra eşi, çocukları ve yakınlarıyla vedalaşarak bisikletiyle Ankara’ya doğru yola çıktı.

iha-iskenderun
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 18:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?