19
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

İSSİAD'tan bakanlara yemek

Avrupa Birliği (AB) 16. Reform İzleme Grubu toplantısı için Hatay'da bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İskenderun Sanayici İş Adamları Derneği (İSSİAD) tarafından onurlarına verilen yemeğe katıldılar.

İskenderun Yelken Kulübü'nde verilen yemekte konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den övgüyle söz etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay halkının tek yürek oluşuna kulak vererek kabinenin en kritik bakanlığını Hatay'a, Sadullah Ergin'e teslim ettiğini söyleyen Bağış, "Sadullah Ergin'in pırıl pırıl kalbiyle Türkiye'ye adalet getireceğine inanıyorum. Sadullah Ergin gibi bir Adalet Bakanımız olduğu için geceleri daha rahat uyuyorum ve çocuklarımın geleceğine daha güvenli bakıyorum" dedi.

İSSİAD Başkanı Recep Atakaş ise, İskenderun'un ekonomik yapısıyla ilgili bilgiler verdi. Global krizden kurtulma yollarında çözüm önerileri sıralayan Atakaş, krizden çıkılabilmesi için başlanmış ve devam etmekte olan yatırımların bitirilerek, var olan tesislerin kapasitelerinin bir an önce arttırılması gerektiğini söyledi.

Sivil toplum örgütleri temsilcileri ve iş adamlarının yer aldığı yemekte, İskenderun Körfezi'nden mahsul balık ve Hatay'ın meşhur peynirli künefesi ikram edildi. Üç bakan, yemeğin ardından Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı programlara eşlik etmek üzere Osmaniye ve Hatay'ın Dörtyol ilçesine hareket ettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 18:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?