22
Mayıs
2024
Çarşamba
İSKENDERUN - HATAY

Kale köyünde sağlık taraması yapıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Kale köyü sakinleri, Kaymakamlık ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nca ortak yürütülen proje kapsamında sağlık taramasından geçirildi.

 
Kale Köyü İlköğretim Okulu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa; Kaymakam Cengiz Horozoğlu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan Albay Halil Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yiğit, İlçe Tarım Müdürü Bestami Zabun ve Sağlık Grup Başkanı Zafer Karahan katıldı. Etkinlikte, bayan teğmen Özlem Karaca, özellikle çocukların ilgi odağı oldu.


Programda konuşan Albay Halil Şen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, düzenli bir ordu olarak Mete Han döneminden bu yana asırlardır görevini icra ettiğini, iç ve dış tehditlere karşı mücadele veren ordunun, milletiyle bütünleşerek özellikle kırsalda yaşayan köylülere sosyal destekleri içeren görevleri de büyük bir şevkle yerine getirdiğini belirtti.


Kaymakam Cengiz Horozoğlu da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, içeride ve dışarıda ülkeyi parçalamak isteyen hainlerle mücadelenin yanı sıra bu tür sosyal destek projelerinde de yer almasından gurur duyduklarını ifade etti.

 
Köy sakinleri, daha sonra okul lojmanında, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı doktorlardan oluşan ekip tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

 
Etkinlik sonunda Kaymakam Horozoğlu ve Albay Şen, Kale Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 12 öğrenciye çeşitli kırtasiye malzemeleri ile kitap ve çanta hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 18:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?