17
Haziran
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

Kızılay TIR'ı İskenderun'da

Kızılay'ın Türkiye genelinde başlattığı kan bağışı kampanyası kapsamında Akdeniz Bölgesi'ndeki şehirleri gezmek üzere İstanbul'dan yola çıkan Kızılay TIR'ı İskenderun'a geldi. 

İskenderun Kızılay Kan İstasyonu Sorumlu Hekimi İpek Sarıkaya, Kızılay TIR'ının 2 gün süreyle İskenderun'da olacağını belirterek, "Buradaki etkinliğimizin en büyük amaçlarından biri halkımıza kan bağışlama alışkanlığını kazandırmaktır. Ayrıca, sıcak yaz aylarında vatandaşımızın kan merkezine gelmelerinin büyük bir sorun olması nedeniyle böyle bir etkinlikle biz vatandaşa gitmeyi amaç edindik. Kızılay TIR'ımızın park etmesinin üzerinden henüz 2 saat geçmiş olmasına rağmen, yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Vatandaşımızın yoğun ilgisi bizleri gururlandırdı. Unutulmamalıdır ki, kan her zaman için hayat kurtarır. Bunun bilinciyle tüm vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz" dedi. 

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, İlçe Başkanı Orhan Karasayar ve Yönetim Kurulu üyeleri Kızılay TIR'ına gelerek buradaki çalışmalar hakkında İskenderun Kızılay Kan İstasyonu Sorumlu Hekimi İpek Sarıkaya'dan bilgiler aldı. AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, daha sonra sağlık kontrollerinden geçerek kan bağışında bulunarak, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 12:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?