19
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Mehmetçik Her Yerde

Geçtiğimiz günlerde başlatılan operasyonlar da sonuç vermeye başladı. Güvenlik Güçleri bu kapsamda operasyonlarını Hatay’ın Hassa İlçesi ile Aktepe Beldesi arasında yoğunlaştırd. Kırsal alanda bir grup teröristin olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, vakit kaybetmeden o bölgede başarılı bir operasyona daha imza attılar. Kısa süre içerisinde eli kanlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu yeri abluka altına aldılar.
’Teslim Ol’ çağrısına ateşle karşılık veren eli kanlı terör örgütü PKK/Kadek Kongragel militanlarıyla Güvenlik güçleri arasında çıkan silahli çatışma neticesinde bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Ölü olarak ele geçirilen PKK / KONGRAGEL militanı ile birlikte bir adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait çok sayıda şarjör, yüzelli adet mermi ve el bombaları ele geçirildi.
Öldürülen teröristin kimliğinin henüz belirlenediği öğrenilirken, çatışmanın çıktığı bölgedeki operasyonların genişletilerek devam edeceği edinilen bilgiler arasında yer aldı.
Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, Amanos Dağları’nda, terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildiğini ve bir kişinin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Sarı, “Çatışma bölgesinde operasyonlar sürüyor. Gelişme oldukça bilgi vereceğim” dedi.
Caner Çörtük
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2004 Perşembe 01:11:44
Güncelleme :21 Ekim 2004 Perşembe 12:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?