18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Mucitlerden çok fonksiyonlu çamaşır makinesi

İskenderun'da 1'i gazeteci 2 mucit, yıkama, taşlama, boyama ve kurutma işlemini aynı anda yapan bir çamaşır makinesi icat etti. Mucitler, makineye yaşadıkları İskenderun İlçesi'nin adını verdi.

İskenderunlu mucitler Gazeteci Veysel Cıncık ve Ahmet Cemil Elbeyi, 1 yıl süren bir çalışmanın ardından yıkama, taşlama, boyama ve kurutma işlemlerini aynı anda yapan bir çamaşır makinesi icat etti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Fuarı'nda (İSTEX) ziyarete açılan makine ile ilgili bilgi veren mucit ve aynı zamanda 20 yıllık gazeteci olan Veysel Cıncık, Türkiye'de bir çok yıkama makinesinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Yaptığımız makine, yıkama, taşlama, boyama ve kurutma işlemlerini aynı anda yapılabiliyor. Yurtdışında bu tür makineler üretiliyor. Yaptığımız makineden şu anda sadece numune ürettik. Rağbet gördüğü takdirde seri üretimine geçeceğiz. Amacımız Ortadoğu'ya bu makinelerden pazarlamak" dedi.

Makine mucitlerinden Ahmet Cemil Elbeyi ise, yıllarca makinelerin bakım ve onarım işlerinde çalıştıktan sonra böyle bir makine yapmaya karar verdiklerini belirterek, yıkama makinelerinde karşılaşılan sorunları bildikleri için kullanıcılara sorun çıkarmayan bir makine ürettiklerini söyledi. 2 mucit icat ettikleri 60 kilo kapasiteli makineye yaşadıkları İskenderun İlçesi'nin adını verdi.

Söz konusu makine havalı conta sistemi sayesinde kapaktan su sızdırmasını önleyebildiği gibi "program yükleyebilme" özelliğini de taşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 14:02:05
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 15:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?