18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Öğrencilerin Cambirge başarısı

Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki Özel İkem Koleji’nin ilköğretim bölümü öğrencileri, 2002-2003 döneminde girdikleri Cambrige sınavında yüzde 100 başarı göstererek belge almaya hak kazandı. Sınavı kazanan öğrenciler, belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Sınavın, dünyanın her yerinde çeşitli okullardan öğrencilerin katılımıyla yapıldığını belirten okul müdürü Emine Çirkin, "Okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere 4 bölümden oluşan Cambrige sınavları, uluslararası nitelik taşımakta ve İngiliz sistemiyle yapılmaktadır. Amaç ise öğrencilerin dil seviyelerini ölçmektir. Sınavın okuma, yazma ve dinleme bölümlerinin soruları da İngiltere’de bulunan Cambrige Üniversitesi’nden gelmektedir. Konuşma bölümündeki sorular da İngiliz öğretmenler tarafından yapılıyor" dedi.

Sınavlara 4. sınıf öğrencilerinin alınmasına karşın geçen eğitim döneminde okulun 3. sınıfından 24 öğrencinin de başvurduğunu kaydeden Çirkin, geçen yıl sınava 60 öğrencinin katıldığını ve hepsinin sınavı başarıyla geçtiğini söyledi.

İngiliz Konsolosluğu’nda görevli Nick Humephry, okuldan Cambrige sınavlarına katılan 60 öğrencinin yapılan tüm sınavlarda aynı bir İngiliz gibi konuştuklarını ve elde edilen yüzde 100’lük başarıyı yerinde görmek için İskenderun’a geldiğini söyledi. Humephry, tüm öğrencileri tek tek kutlayarak sertifikalarını verdi.

HATAY (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 15:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?