18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Olmayan bölge müdürlüğüne yardımcı atandı

İskenderun'da olmayan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bölge Müdürlüğü’ne, bölge müdür yardımcısı atandı. Bölge müdür yardımcısı, bir bölge olmadığından şube müdürlüğü kadrosuna alındı.

Atama belgesine göre, Mustafa Yıldırım, 1 Mart 2000 tarihinde İskenderun’a TMO Bölge Müdür Yardımcısı olarak atandı. Ancak TMO Bölge Müdürlükleri’nin yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde Türkiye çapında kapatılması nedeniyle Yıldırım, Kayseri’ye "başuzman" olarak tayin edildi.

Bunun üzerine Mustafa Yıldırım, bölge müdür yardımcısı iken başuzman olarak kıdeminin düşürülmesi üzerine Kayseri İdare Mahkemesi’ne dava açarak, atamanın diğer göreviyle eşdeğer olmadığı gerekçesiyle tayin işleminin iptalini istedi. Mahkeme de, 27 Ekim 2004 tarihinde atama işleminin iptaline karar verdi.

Mahkeme kararına göre, önceki görevine eşdeğer bir göreve getirilmesi gereken Mustafa Yıldırım, bu kez yeniden eski görev yeri olan İskenderun’a "Bölge Müdür Yardımcısı" sıfatıyla atandı.

Ancak TMO’nun atama yaptığı İskenderun’da ne bir bölge müdürlüğü ne de yardımcılığını yapacağı bir bölge müdürü bulunuyor. Yıldırım’ın kurumu tarafından daha önce kapatıldığı için bölge müdür yardımcılığı görevinden alınıp, aradan geçen zaman içerisinde yeniden aynı kurum tarafından aynı yere atanmasına bir anlam verilemezken, kadrosu ise İskenderun Şube Müdürlüğü’ne verildi.

Yıldırım’ın İskenderun’da bölge müdürlüğü olmadığından TMO İskenderun Şube Müdürlüğü’nde de hiçbir yetkisi bulunmadığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 12:30:49
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 12:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?