15
Mayıs
2024
Çarşamba
İSKENDERUN - HATAY

Polise yumruk atınca linç ediliyordu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, satın aldığı motosikletin çalıntı olduğu anlaşılınca gözaltına alınmak istenen bir kişi polis ekiplerine güç anlar yaşattı. Ekip otosundan inerek kaçan zanlı kendisini kovalayan polise yumruk atınca vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek linç edilmek istendi. 

Alınan bilgiye göre olay, Nebil Özçelik adlı kişi, geçen pazar günü Arsuz beldesinde çalınan motosikletini, Ziya Gökalp Caddesi, Belediye Evlendirme Dairesi önünde park edilmiş olarak bulunca polisi aradı. Polis ekipleri, çalıntı olduğu tespit edilen motosikleti kullandığı anlaşılan M.Ö.'yü (19), akrabası M.H.Ö. (24) ile birlikte olay yerine gelince gözaltına almak istedi. Motosikleti yeni satın aldığını ve kendisine ait olduğunu iddia eden M.Ö. ile M.H.Ö., bir süre polisle tartıştı. 

Polis otosuna güçlükle bindirilen şahıslardan M.Ö., hırsız olmadığını söyleyip polislere bağırarak ekip otosundan inip kaçmaya başladı. Bu sırada kendisini yakalamaya çalışan sivil polise yumruk atan M.Ö., çevredeki vatandaşların da yardımlarıyla yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Vatandaşların linç etmek istedikleri M.Ö., kelepçelenip polis otosuna bindirilerek Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. M.Ö.'nün yanındaki M.H.Ö. de gözaltına alındı. 

Çalıntı olduğu tespit edilen motosikletin sahibi Nebil Özçelik, motosikletinin Arsuz beldesinde çalındığını, "Motosikletimin kendisinin olduğunu iddia eden kişiyi tanımıyorum. Ama motosiklet benim elimde evraklarım var" dedi. 

Çevredeki vatandaşlardan biri şüpheli şahsın polisi yumruklamasına ve ortalığı birbirine katmasına tepki gösterirken, "Şehrin göbeğinde nasıl bu kadar serin kanlılıkla polise saldırıyorlar anlamış değilim. Allah sonumuzu hayır etsin" diye konuştu. 

Emniyette ifadesi alınan şahısların motosikleti bir arkadaşlarından satın aldıklarını ve çalıntı olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.
Yetkililer, motosikleti çalıp sattığı tespit edilen kişinin yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 10:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?