25
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Şehide son görev

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kürşat Can'ın cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde alkış ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman Çavuş Kürşat Can'ın, İskenderun Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi önce Modern Evler Mahallesi, 295. Sokak'taki baba evine getirildi. Burada şehit için Kuran'ı Kerim okundu dua edildi. Daha sonra uzun bir konvoy eşliğinde Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne getirilen şehidin naaşı tören kıtası tarafından omuzlarda taşındı.

Cami avlusunda şehit ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan ve "Canım ağabeyim" yazılı tişört giyen kardeşi Tolga Can, şehidin künyesi ve fotoğrafını taşıdı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Kürşat Can için askeri tören düzenlendi.

İskenderun Şehit Pamir Caddesi'nde uzun süre omuzlarda taşınan Can'ın Türk bayrağına sarılı naaşını gören İskenderunlular gözyaşlarını tutamadı. Vatandaşların terör örgütü aleyhine sloganlar attıkları törende Kürşat Can'ın cenazesi, ailesinin ve törene katılanların tekbir sesleri ve alkışları arasında cenaze aracına konuldu.

Baba Ebubekir Anne Serpil ve kardeş Tolga Can'ın katıldığı törende "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz kardeşiz PKK'ya yeteriz" sloganları atıldı. Uzun süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi İskenderun Karaağaç Asri Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte dualarla toprağa verildi.

Şehidin cenaze törenine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 5. Zırhlı Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, askeri erkan, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 17:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?