19
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Sınırda ölüm orucu

İskenderun Belediyesi’nde işten çıkarıldığı için İskenderun’dan Edirne’ye protesto yürüyüşünde bulunan Aziz Toplar, Kapıkule Sınır Kapısı’nda başlattığı açlık grevini ölüm orucuna çevirdi. Toplar, Edirne Belediyesi’nden de kefen ve tabut talebinde bulundu.


İşten çıkarılışını protesto etmek için İskenderun’dan Edirne’ye kadar yürüyen Aziz Toplar, Kapıkule Sınır Kapısı’nda ölüm orucu başlattı. Bir süre önce sınır kapısında oturma eylemi başlatan Toplar, daha sonra kimliğini ve Türk bayrağını gümrük görevlilerine bırakıp ülkeyi terk etmek istemişti. Daha sonra açlık grevine başlayan Toplar, Edirne Belediyesi’nden kefen ve tabut talebinde bulunduktan sonra ölüm orucuna başladı.


Kapıkule Sınır Kapısı’nın hemen girişinde bir çadırda gece gündüz kalan Toplar, "20 Eylül’de başlattığım hak arama yürüyüşüm 15 Ekim’de Kapıkule Sınır Kapısı’nda noktalanmıştı. 2 Kasım’a kadar da oturma eylemi yaptım. 2 Kasım’dan 7 Kasım’a kadar ise açlık grevi yaptım. Bugünden itibaren ölüm orucuna yatmış bulunmaktayım. Edirne Belediye Başkanlığı’na verdiğim tabut ve kefen talebi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne havale edildi. Sonuç alıncaya kadar bu eylemim devam edecektir" dedi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 10:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?