26
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Teröristler 1 kişiyi rehin aldı

Teröristlerin rehin aldığı vatandaş serbest

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki beldesideki Amanos Dağı eteklerinde teröristlerce rehin alınan Osman Dikici akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Sarıseki beldesine bağlı Değirmendere yaylası Kaledibi köyündeki bahçesine sabah saatlerinde sebze-meyve ekmek için giden Osman Dikici, köye gelen bir grup terörist tarafından rehin alındı. Köylülere erzak getirmeleri karşılığında Osman Dikici'yi serbest bırakacaklarını söyleyen teröristler, ormanlık alana giderek kayıplara karıştı. Akşam saatlerinde Osman Dikici serbest bırakıldı.

Sivil kıyafetli jandarma ekiplerinin nezaretinde köyden alınarak Sarıseki Jandarma Karolu'na getirilen Osman Dikici'nin burada ifadesi alınırken, bilgisine başvurulan kardeşi Mustafa Dikici daha sonra karakoldan ayrıldı. Basın mensuplarına olayı anlatan Mustafa Dikici, daha sonra akrabalarının ve komşularının meraklı bekleyişi arasında Sarıseki beldesindeki evine geldi. Dikici, kardeşinin karakolda olduğunu ve sağlığının iyi olduğunu söyledi. Terör örgütü üyelerinin erzak alabilmek için ağabeyini rehin
aldıklarını belirten Dikici, "Kaç kişi olduklarını bilmiyoruz ama ağabeyimi rehin alan bir kişiydi; başka bir şey bilmiyorum" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 20:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?