22
Mayıs
2024
Çarşamba
İSKENDERUN - HATAY

Türkiye güvenli bir ülke

18. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında İskenderun'a gelen yatçılar, Türkiye'yi güvenli bir ülke olarak gördüklerini belirterek, kendileri için terör tehdidinin Türkiye'den sonraki Ortadoğu ülkelerinde başladığını söyledi. 

18. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 16 ülkeden 67 yat ve 198 yatçı İskenderun'a geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren İskenderun Körfezi'ne giriş yapan yatlar, marina bulunmadığı için İskenderun Balıkçı Barınağı'nda kendileri için ayrılan yerlere yanaştı.
İskenderun Lisesi öğrencilerinin büyük ilgisiyle karşılaşan yatçılar gösterilen ilgiden memnun kalırken, öğrenciler de yabancı dillerini geliştirme imkanı buldu. 

Basın mensuplarının terörle ilgili sorularını yanıtlayan yatçılar, Türkiye'yi güvenli bir ülke olarak gördüklerini belirttiler. Yatçılar, kendileri için terör tehdidinin Türkiye'den sonraki Ortadoğu ülkelerinde başladığını ifade ettiler. 

ABD'li rallici John Cheryl Ellsworth, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarının kendisini korkutmadığını belirterek, "Bu ülkeyi güvenli olarak görüyorum. Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan bazı terör olaylarına rağmen bizim için burası güvenli. Türkiye'yi seviyorum. Terör konusunda korkumuz Türkiye'den sonraki Ortadoğu ülkelerinde başlıyor. Suriye, İsrail, Lübnan. Biz bu ülkelerden endişeliyiz ama Türkiye güvenli bir ülke" dedi. 

Ralliye 7 yaşındaki kızı Taila ile birlikte katılan Yeni Zelandalı Rachel Lince ise, "Türkiye'de Hristiyanlar'ın öldürüldüğünü duydum. Bu çok kötü bir olay. Önceleri biraz korkmuştum ama Türk insanının iyi olduğuna inanıyorum. Bence her insan kendi dinini özgürce yaşayabilmelidir" diye konuştu. 

İskenderun'da konaklayacak olan rallicilerin, otobüslerle Antakya'da bulunan St. Pierre Kilisesi'ne giderek hacı olacakları öğrenildi.
24 Nisan'da İstanbul Ataköy Marina'dan başlayan 18. Doğu Akdeniz Yat Rallisi, 20 Haziran'da İsrail'in Herzilya kentinde noktalanacak. Ralliye 67 yat ve 198 yatçı katılırken, yatçılar, 59 günlük program süresince 21 marina ve 6 ülkeyi ziyaret ederek, Türkiye, KKTC, Suriye, Lübnan, İsrail ve Mısır'da toplam bin 648 deniz mili yol katedecek.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 14:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?