22
Mayıs
2024
Çarşamba
İSKENDERUN - HATAY

Yangına uykuda yakalandılar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, sobadan çıkan yangında eşi ve çocuğunu alevlerin arasından çıkarmayı başaran şahıs, yüzünden ve ellerinden yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Piri Reis Mahallesi 154 Sokak Numara 72'de ikamet eden Özdemir ailesi, gece kömür sobasından sıçrayan kıvılcımların çekyatı tutuşturması sonucu çıkan yangına uykuda yakalandı. Alevlerin evi sarması üzerine uyanarak eşi ve kızını dışarı çıkarmayı başaran Şehmus Özdemir, daha sonra kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yarım saatlik çalışma sonrası yangını söndürdü. 2 katlı evin alt katında çıkan yangında, üst kat da zarar gördü. Kiracı olarak oturduğu evde eşi ve kızını kurtarırken yüzü ve elleri yanan Şehmus Özdemir, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, yangının sobadan sıçrayan kıvılcımların çekyatı tutuşturması sonucu çıktığının tespit edildiğini söyledi. Evlerindeki tüm eşyaları yanan Özdemir ailesi, bayram öncesi komşularına sığınmak zorunda kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 13:03:33
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 13:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?