20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

Yaylanın 10 yıllık su özlemi bitti

İskenderun İlçesi’ndeki Güzelköy Mahallesi’nin yılın 6 ayını geçirdiği Balca Yaylası, 10 yıl aradan sonra sulama suyuna kavuştu.

programa alınan köyün sulama suyu 90 milyar liraya tamamlanırken, İskenderun-Bağca Yaylası arasındaki 16 kilometrelik yolun bir bölümü de asfaltlandı. Güzelköy Mahallesi Muhtarı İbrahim Dingil, getirilen hizmete karşılık kurban kesti. Köylüler adına yetkililere teşekkür eden İbrahim Dingil, yeni yıldan hizmet beklentilerinin içme suyu ve asfalt olduğunu ifade etti.

'Akçay" diye anılan ve bölgenin genişleyip, hane sayısı ve nüfusunun artması ile 3 mahalleye dönüşen yöre, aradan yıllar geçse de, kent halkı tarafından eski adıyla anılmayı sürdürüyor. Yerleşim alanlarının hızla İskenderun’a doğru şekillendiğini belirten Güzelköy Mahallesi Muhtarı İbrahim Dingil, "Ama buralar ata toprağı. Yılın yaklaşık 6 ayını burada geçirmeye devam ediyoruz. Nisan-ekim ayları arasında kullanılan yayla bölgesinin en büyük sorunu ulaşım ve suydu. Şimdi bu sorunumuz da çözüldü. Bu yıl sulama suyumuza kavuştuk. Şimdi de iş makineleri yayla içi yolları açıyor. Yaylamızın 10 yıl aradan sonra iş makineleri ile karşılaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Yaylada yapılan incelemelere, Köy Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Sabuncu, Yol Şube Müdürü Fatih Menteş, Antakya Orman İşletme Müdürü Yusuf Çetin, İskenderun Orman İşletme Şefi Mustafa Hüner de katıldı.

iskenderun
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 15:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?