19
Mayıs
2024
Pazar
SAMANDAĞI - HATAY

40 mülteci yakalandı

HATAY'DA MÜLTECİ OPERASYONU

Hatay'ın Samandağ ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 40 mülteci yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Samandağ ilçesine bağlı Meydan Köyünde bulunan Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı devriye ekipleri, durumundan şüphelendikleri bir tekneyi takibe aldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle birlikte tekneye operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, teknede saklanan 40 yabancı uyruklu mülteciyi yakaladı.

Gözaltına alınan 20'si Irak, 14'ü Filistin ve 6'sı Ürdün uyruklu, 16 çocuk, 14 erkek ve biri 8 aylık hamile 10 kadından oluşan toplam 40 kişilik mülteci grubunun, karayolunu kullanarak yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptıkları ve bir süre Antakya'da kaldıktan sonra deniz yoluyla sığınma hakkı için Kıbrıs'a gitmeyi planladıkları öğrenildi.

Öte yandan, jandarma ekipleri, mültecileri yurtdışına çıkarmak vaadiyle kişi başı yaklaşık 2 bin dolar para alan M.D ve M.T adlı insan tacirlerini de düzenlediği operasyonla yakaladı.

Yakalanan 2 zanlı adli makamlara sevk edilirken, gözaltında tutulan 40 mültecinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yabancılar Şube'sine teslim edilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 15:01:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 15:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?