23
Mayıs
2024
Perşembe
SAMANDAĞI - HATAY

Eğlence vergisine protesto

Samandağı'nda bulunan eğlence yeri işletmecileri belediye tarafından alınan "eğlence vergisi"ni proteste etmek için bardak kırıp eylem yaptı.

Bugün öğle saatlerinde dükkanlarına siyah kurdele takan işyeri sahipleri toplandıkları sahil yolunda basın açıklaması yapıp belediyeyi uygulamasından dolayı protesto etti.

Yaklaşık 50 işyeri sahibinin ailesiyle birlikte katıldığı eylemde işyeri sahipleri adına bir açıklama yapan Mehmet Doğru, alınan verginin turizme darbe vurduğunu belirterek, "Samandağ Belediyesi, eğlence vergisi adı altında çay bahçesi niteliğindeki yerlerden günlük 5 milyon olmak üzere yılda 1 milyar 800 milyon vergi alma kararı vermiştir. Bizler zaten normalde devlete ve yerel yönetimlere vergimizi ödüyoruz. Hatay’ın diğer tatil beldelerinde bu eğlence vergisi uygulanmamaktadır. Bu vergi haksız rekabeti doğuracak ve işyerlerimizi kapatma noktasına getirecektir. Samandağ gibi turizmin gelişmekte olduğu yerde yapılan uygulama turizme darbedir. Bu haksız uygulamanın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Aksi takdirde daha farklı hak arayışına gideceğimizin de bilinmesini isteriz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, ellerindeki bardakları yere atıp kırarak, sloganlar eşliğinde eylemini sürdürdü. Eylem olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 16:12:38
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 16:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?