19
Mayıs
2024
Pazar
SAMANDAĞI - HATAY

Elektrik kesintisi protesto edildi

Samandağ İlçesi’nde, 24 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, düzenledikleri eylemle yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.

Samandağ İlçesi’ndeki Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalık, ilçede yaşanan elektrik kesintilerini protesto ederken, grup adına açıklama yapan Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Sakallı, kesintilerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Sakallı, "Samandağ’da elverişli iklim ve doğa koşullarına rağmen yaşanan elektrik sorununun boyutu kabul edilemez bir noktaya gelmiştir. Rüzgar çıkar elektrik kesilir, yağmur yağar teller ıslanır elektrik kesilir. Samandağ’da yazın da kışın da elektrik kesilir. Evimizde, iş yerimizde, buzdolabında tutulması gereken gıdalar bozulur. Ev hanımı da esnafımız da elektrik kesintisi ve kalitesiz elektrik sebebiyle çalışamaz ve üretemez duruma gelmiştir. Bu durum, iş gücü ve iş kaybına neden olmaktadır. Samandağ’da yaşanan bu sorumsuzluk, ilçenin topyekün ekonomisini etkiler, baltalar" dedi.
Sakallı, yetkilileri göreve çağırdıklarını da ifade ederek, şunları kaydetti:

"2005 yılının arifesinde, 60 yıllık bir ilçe halkı elektrik mi dilenecek? Halen Samandağ’ın yolundan suyuna kadar hiçbir temel ihtiyacının karşılanmadığını görüyoruz. Samandağ’ın seçilmiş veya atanmış tüm kuruluş ve kurum amirlerine sesleniyoruz. Samandağ’ı köyü, beldesi ve merkezi ile ortaçağ karanlığına mahkum ediyorsunuz. Hiçbir mazeret veya bahane halka çektirdiklerinizi haklı kılamaz. Sosyal devlet ilkesi gereğince en temel ihtiyaçlar olan yol, su ve elektrik gibi hizmetlerini bizden esirgeyen Samandağ’ı, insanlarını kaderlerine terk eden hizmeti ve hizmet anlayışını Samandağ halkı olarak protesto ediyoruz."

Grup daha sonra "Samandağ kaderine terk edilemez", "Samandağ karanlıkta kalmayacak" şeklinde sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

Hatay-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 13:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?