18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMANDAĞI - HATAY

Irak'ta öldürülen şoförler gözyaşları arasında uğurlandı

Başkent Bağdat’ın kuzeyindeki Samarra kentine bağlı Calsiye Köyü’nde otoyol kenarında cesetleri bulunan kamyon şoförü Yahya Dönmezbaş (53) ve Mecit Yiğitbaş (43) ile daha sonra kimliği tespit edilen Zeynel Abidin Oğural’ın cenazeleri bir hafta sonra aileleri tarafından teslim alındı.

Yahya Dönmezbaş’ın cenazesi özel bir araçla dün akşam, Mecit Yiğitbaş ile Zeynel Abidin Oğural’ın cenazeleri ise soğutuculu bir TIR’la bugün sabah Antakya’ya getirildi. Cenazelerin karşılanması sırasında Yiğitbaş ve Oğural’ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Yiğitbaş’ın cenazesi, Samandağ’ın Mağaracık Beldesi’ne, Oğural’ın cenazesi de yine Samandağ İlçesi’ne bağlı Koyunoğlu Beldesi’ne polis eskortu eşliğinde ambulanslarla götürüldü. Cenazelerin evlerine getirilmesi ve defnedilmesi sırasında gözyaşları sel olurken, yakınları sinir krizleri ve baygınlık geçirdi. Cenazeye katılanlar ABD aleyhine sloganlar attı.

Bu arada, öldürülen şoförlerden Yahya Dönmezbaş’ın cenazesi de Antakya merkezdeki Armutlu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda taşınarak Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

iha-hatay
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 13:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?