19
Mayıs
2024
Pazar
SAMANDAĞI - HATAY

Kaymakam Çapar’dan Suriye’de bayramlaşacaklara bilgi

Kurban Bayramı’nda  Suriye’de bayramlaşacak vatandaşlarla ilgili bilgi veren kaymakam Selim Çapar’ın açıklaması şöyle:<Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla Suriye  Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının  1999 dan itibaren dini bayramlarda da idari mektup usulü ile  bayramlaşmalarının yapılacağı bildirilmiş olup ,valiliğimizin emir ve talimatları doğrultusunda  Reyhanlı Kaymakamlığınca gerekli hazırlık ve tedbirler planlanmıştır.2005 yılı Kurban Bayramı münasebetiyle  bayramlaşmacıların gidiş gelişleri  Cilvegözü Bab-el Hava sınır kapısından  geçeceklerdir.
            20.12.2004 tarihinde  Kara Hudut Kapısı  Mülki İdare  Amirliğinde yapılan sınır protokolünde  belirlenen esaslara göre ,idari mektupla  21.01.2005 ve 22.01.2005  tarihlerinde saat 08.00’den itibaren  48 saat süreyle akrabalar arası bayramlaşma  yapılacaktır.Bayramlaşmacıların sayısı valiliğimizin takdirlerine bırakılmıştır.
            Bu çerçevede Suriye Arap Cumhuriyeti İdlip İl’i  ve İlçelerinde akrabası olan ,İlimiz ve İlçemizde ikamet eden  Bayramlaşmacıların müracaatları alınmaya başlanmış,iki ülke arasında yapılan protokol çerçevesinde  Bayramlaşmayı yerinede takip edecek basın mensuplarımızın  isim listeleri bayramlaşmadan önce valilik  makamına  ve Suriye makamlarına bildirilecektir.
            İki ülke arasında 20.12.2004 tarihinde  yapılan protokol gereği  Bayramlaşmacı olarak gidecek olan Bayramlaşmacılar  toplu taşıma araçlarıyla en az 10 kişilik olarak gidecektir.
            Bayramlaşmaya giden Türk vatandaşları yanlarında  T.C kimlik kartlarını ,bayramlaşmacı kartlarını ,kartlarla birlikte kendilerine verilecek özel hazırlanmış <Dönüş Kartını> mutlak surette götüreceklerdir.
            Bayramlaşmak üzere Suriye Arap Cumhuriyetine giden bayramlaşmacılar yanlarında ruhsatlı da olsa  kesinlikle silah,delici  ve patlayıcı madde bulundurmayacaktır.
 Bayramlaşma anında her ülkeden  yeteri kadar ambulans  ve sağlık ekibi görevlendirilecektir.
            Bayramlaşmacı kartları bulunmayan vatandaşların geçişlerine kesinlikle izin verilmeyeceğinden ,vatandaşlarımızın gerek Türk makamları gerekse  Suriye Arap Cumhuriyeti makamları karşısında  zor durumda kalmamaları açısından  bu tür eyleme tevessül etmemelerinin  bilinmesi gerekir.
            Bayramlaşma alanında bayramlaşmacı vatandaşlarımıza  yardımcı olunması amacıyla  Danışma Büroları kurulacaktır.Büro görevlilerince her iki İlden  Türkçe-arapça anonslar yapılarak  bayramlaşmacılara  yardımcı olunacaktır.
            Bayramlaşmacı olarak Suriye Arap  Cumhuriyetine gidecek olan bayramlaşmacıların rahat ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini temin etmek etmek için Reyhanlı Kaymakamlığı,İlçe Emniyet Müdürlüğü ,İlçe Jandarma Komutanlığı ,İlçe Belediye Başkanlığı ve ilgili kurumlarca  gerekli tedbirler alınmaktadır.
Her iki ülke halkının bayramlarını kutluyor,bayramı huzur ve barış içerisinde geçirmelerini diliyorum.>
 
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 22:07:31
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 10:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?