27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMANDAĞI - HATAY

“Sağlıklı Dişler İçin, İki Dakika Projesi”

Samandağ Kaymakamlığı, “Sağlıklı Dişler İçin, İki Dakika Projesi” ile 5 binden fazla öğrenciyi ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirdi.

Samandağ Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve 6 Nisan da Şaban Kahil Sürmeli İlköğretim Okulunda başlatılan “Sağlıklı Dişler İçin, İki Dakika Projesi”, 23 gün sonra Yaylıca İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle son buldu.Proje kapsamında 61 okulda toplam 5 bin 227, 3. ve 4. sınıf öğrencisine, gönüllü olarak görev yapan 10 diş hekimi tarafından, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verildi.

Yaylıca İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, sağlık grup Başkanı Yusuf İzzettin Cilli, Samandağ İletişim, Sağlık, Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Fuat Dönmez, okul yöneticileri öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Kurtbeyoğlu, projeyi Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürüttüklerini belirterek, “Ağız ve diş sağlığı insan yaşamında fazlasıyla dikkate alınması gereken bir konu. Bizlerde buradan hareketle çocuklarımızın bu konuda bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Çok kısa bir sürede ilçemizde bulunan bütün ilköğretim okullarına ulaşarak, 5 binden fazla öğrencimize, gönüllü diş hekimlerimiz tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi aktarılmasını sağladık. Çocuklarımızın yetişkin bireyler olduklarında, ağız ve diş sağlığı sorunlarıyla karşılaşmaları için uyguladığımız bu projenin, önemli olduğuna inanıyoruz. Ben kaymakam olarak burada göreve başladığımda önceliğimin insanların can ve mal güvenliğini sağlamak, sağlık ve eğitim alanına önem vermek olduğunu söylemiştim. İşte bu proje bizim bu önceliklerimizin ön plana çıkartıldığı bir uygulama olmuştur. Projenin hayata geçmesine katkı sağlayan diş hekimlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Tören sonunda öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 18:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?