19
Mayıs
2024
Pazar
SAMANDAĞI - HATAY

Tarım sorunlarında alınacak önlemler tartışıldı

                  Kaymakam Selim Çapar başkanlığında düzenlenen <İlçe Tarım Sorunları>konulu toplantıya  tarım müdürü Vecit Ekşi,Ziraat Oda başkanı Selim Kamacı,Vakıflı muhtarı Berj Karton ve ilgililer katıldı.
           
                Toplantıda bilinçsiz tarım ilaçlamaları nedeniyle elde edilen  sağlıksız  ürünler,drenaj kanallarının kirliliği ,Asi Nehrinin yarattığı kirlilik ,kum alımından kaynaklanan arazi sorunları,ipekböceği yetiştiriciliği ve dut ağacının yaygınlaştırılması,kekik ekimi,organik tarımın yararları anlatılarak sorunlar  tartışıldı.
           
                Kaymakam Çapar,ipekböceğinin İlçede geliştirilmesi gerektiğine inandığını söyleyerek <Türkiye genelinde marka  marka yapmış isimler var.Zeytin,narenciye fidanı yanında dut fidanı verebiliriz.>dedi.
                
                İlçe Tarım müdürü Vecit Ekşi,ipekböcekçiliğinin geliştirilmesinin İlçe ekonomisine yarar getireceğini ,ancak dut ağacının gölge yapmasından dolayı  arazinin verimini azalttığını ,dolayısıyla çiftçilerin daha çok geliştirici ürünleri  tercih ettiğini ifade ederek <Dağ köylerinde belirli alanlarda ekebilir,hatta Asi nehri boyunca da gerçekleştirebiliriz.Böylece hem toprağı değerlendirir hem de verimli alanları  diğer ürünler için kullanabiliriz.>dedi
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 23:25:28
Güncelleme :10 Kasım 2004 Çarşamba 10:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?