18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMANDAĞI - HATAY

Türkiye'nin en başarılı üç kaymakamı

Türkiye’nin en başarılı üç kaymakamı

Her yıl 10 Ocak’ta Türk İdareciler Derneği, valilerin aday gösterdiği kaymakam ve vali yardımcıları ile İçişleri Bakanlığı’nın önerdiği merkez personeli arasından en iyiyi seçiyor. Kamuoyunda pek de bilinmeyen ve 20 yıldır yapılan bu seçim sonunda bu kez üç kaymakam birden ödül aldı.

Dernek fonundan 1 milyar 250 milyon lira ve İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Emsallerden üstün hizmet nedeniyle’ birer maaşla ve takdirname:

Doğu Beyazıt Kaymakamı -şimdi Kaş Kaymakamı- Nurullah Çakır, Samandağ Kaymakamı Selim Çapar ve Uzunköprü Kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu. Üç kaymakam, diğer adaylara fark atan projelerini 27 Haziran Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’na görüntülü olarak sundu. Başbakan ve bakanları çok heyecanlandıran bu projelerin en büyük özelliği, trilyonlara mal olacakken birkaç yüz milyar liraya hayata geçirilmesiydi.

SELİM ÇAPAR Hatay-Samandağ Kaymakamı

Turizm ve çevre harekatı

Onu, Hatay Valisi Abdülkadir Sarı aday gösterdi. Türk İdareciler Derneği’nin Emekli Vali Celalettin Tüfekçi fonundan Meslek Ödülü aldı. 40 yaşında, Çanakkale doğumlu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu. İngiltere Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi master’ı yaptı. 1991-93’te Eskişehir-Han İlçesi ilk görev yeri. Diyarbakır Eyil, Bolu Göynük ve Erzurum-Pasinler’den sonra üç yıldır Samandağ kaymakamı. Ödül kazandıran çalışmaları saymakla bitecek gibi değil. Çalışmalarının toplam maliyeti dört trilyon 516 milyarı buluyorken kaymakamlık bütçesinden sadece 841 milyar lira harcandı.

7 14 kilometrelik kumsal temizliği ve düzenlemesi: Yıllardır kaderine terk edilen kumsalı kirleten Suriye ve Asi Nehri’nden gelen çöpleri, üç bini öğrenci olmak üzere beş bin gönüllü temizledi. Sahildeki terk edilmiş kamu lojmanı, bilimsel araştırma merkezi yapıldı. Carette Caretta ve Celenya Mydas türü kaplumbağa ve arkeolojik kazılar için Mustafa Kemal Üniversitesi ile işbirliği yapıldı. Plajlara kurulan beş kulede köylüler arasından eğitilen on cankurtaran çalışıyor.

7 Samandağ’ın tanıtımı: St. Simon Kilisesi’ne gelen turistlerin güvenliği ve konforu için önlemler alındı. Türkiye’nin tek Ermeni köyü Vakıflı’da konukevi yapıldı. Hıdırbey Köyü’ndeki üç bin yıllık çınarın çevresi düzenlendi. Kır kahvesi hizmete girdi. Yoğunoluk Köyü’ndeki tarihi taş okul, aslına uygun onarılıp, kültür merkezine dönüştürüldü. Teknepınar Köyü ve Hızır Türbesi’ne, Çevlik Kaya Mezarları’na park ve çevre düzenlemesi yapılarak turizm merkezi haline getirildi. Sağlık, turizm danışmanlık, sergi-toplantı salonu yapıldı. Balıkesirli ressamın sergisi büyük ilgi gördü. 40 derslik açıldı.

7 Süt inekçiliği, organik tarım ile kekik, meyve, zeytin üretimi teşvik edildi.

7 Stadyum, tribün ve spor kompleksi, iki köprü, yol, asfalt çalışmaları.



Hürriyet Pazar
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 13:57:16
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 15:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?