17
Mayıs
2024
Cuma
SAMANDAĞI - HATAY

Vali Sarı: Organik tarım gurur verici

Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, Samandağ İlçesi’ne bağlı Vakıflı Köyü’nde yapılan organik tarım çalışmalarının gurur verici olduğunu belirterek, bu çalışmanın il genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı’da, organik tarım yaparak ürettiği narenciye ürünlerini AB ülkelerine ihraç eden Vakıflı Yardımlaşma ve Dayanışma Kooperatifi’ne, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından "İhracatın Yıldızları" jüri özel ödülü verildi. Ödül alan kooperatif yöneticileri, Samandağ Kaymakamı Selim Çapar ve Köy Muhtarı Berç Kartul ile birlikte Vali Abdulkadir Sarı’yı ziyaret etti.

Vali Sarı, Vakıflı’daki organik tarım atağının Hatay için gurur verici olduğunu belirterek, "Başta Vakıflı köylüleri olmak üzere, bu çalışmayı gerçekleştiren tüm ekibe teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın dar anlamda kalmaması gerekir. Hatay narenciye üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Bu çalışma mutlaka Erzin ve Dörtyol gibi narenciye merkezlerinde yaygınlaştırılmalı. Biz Vakıflı halkının yanındayız" dedi.

Vakıflı Yardımlaşma ve Dayanışma Kooperatifi Başkanı Mihram Kısadur ise, Vakıflı’nın 38 haneli küçük bir köy olduğunu ifade ederek, "Bu küçük köyde 450 dönüm arazide yetiştirdiğimiz ürünleri, başta zor bir pazar olan İngiltere ve Almanya gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Bu yıl 200 ton ürün ihraç ettik, bunu 500 tona çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

samandağı
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 14:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?