20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAYLADAĞI - HATAY

Yayladağı'nın klasik kaçak haberi

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, Suriye'den giriş yapan bir yolcu otobüsünün gizli bölmelerinde gümrük kaçağı çay, tütün, pil ve badem içi ele geçirildi.

26 Şubat 2008

Alınan bilgiye göre, Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan K.Ş. yönetimindeki yolcu otobüsü, şüphe üzerine Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği ekiplerince otobüs arama kanalına çekildi. Yayladağı Gümrük Muhafaza Kısım Amirliği ve Cilvegözü Kaçak İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince oluşturulan heyet tarafından otobüste arama yapılırken, otobüsün farklı yerlerinde "zula" olarak tabir edilen özel bölmeler bulundu.

Otobüsün tavanında bulunan klimanın içinin boşaltılarak buraların özel bölme olarak kullanıldığını, koltukların altında onlarca insanın rahatça sığabileceği bölümlerin oluşturulduğunu belirleyen ekipler, otobüsün daha birçok yerinde küçük özel bölmeler tespit etti. Bu bölmelerde gümrük kaçağı bin 640 kilogram badem içi, 324 kilogram çay, 10 bin 800 adet pil ve 668 kilogram nargile tütünü ele geçirildi. Gözaltına alınan otobüs şoförü K.Ş., yapılan tahkikatın ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?