24
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Tarihçe

Ulusal kalkınma yolunda genç ve yeni bir yüksek eğitim ve öğretim kurumu olarak Süleyman Demirel Üniversitesinin bünyesinde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile kurulan üniversitemiz bünyesinde 25 Şubat 1993 tarihinde faaliyete geçmiştir. 1993-1994 eğitim ve öğretim yılında İşletme , İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerinde 45 öğretim elemanı ve 151 öğrenci ile öğretime başlamıştır. 1993-1994 yılında 151 olan öğrenci sayımız 1997-1998 yılında 1500'e yaklaşmıştır.1997 yılında ilk mezunlarını veren fakülte, toplam üç bölümde 111 öğrenci mezun etmiştir .

1998-1999 eğitim-öğretim yılında mevcut bölümlere Maliye bölümü, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ise Ekonometri ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümleri de katılarak öğretime başlamıştır. Artan öğrenci sayısına karşın 3670 m2 kapalı alanda faaliyetini sürdüren fakültede, önümüzdeki yıllarda Uluslararası İlişkiler bölümünün de aktifleştirilerek öğretime açılması planlanmaktadır. Böylece öğretim veren bölüm sayısının yediye çıkarılması amaçlanmaktadır.

Bilim ve teknolojinin hızla değiştiği çağımızda giderek hızlanan ekonomik ve sosyal değişim süreci, kamu ve özel kesim kurumlarında yeni ve değişik iş alanları ortaya çıkarmakta; bu bağlamda iyi yetişmiş yöneticilerin gerekliliğini tetiklemektedir. Ayrıca bu gelişmeye, uluslararası kuruluşlarla olan ilişkiler de eklendiğinde uzman yöneticilere olan ihtiyacın şiddeti daha da artmaktadır.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Türk Üniversiteleri içinde yer alan 50 aynı türdeki Fakültede olduğu gibi, öğrencilerini; adını oluşturan İktisat ve İdari Bilimler alanında topluma faydalı kişiler olarak yetiştirmeyi ve onların bilgi ve beceri düzeyinin yükselmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla, Fakülte öğrencilerinin oldukça geniş kapsamlı bir sosyal bilim alanında, çeşitli konularda kendilerini geliştirebileceği ve uzmanlaşabileceği bilgi ve beceriyi kazanması dikkate alınmış ve Fakültenin bölümleri ve öğretim ve eğitim programları bu ilkelere göre düzenlenmiştir.

Fakülte şu anda I. ve II. öğretimde öğrenim gören 2950'e yakın öğrenci, 8 profesör, 10 doçent, 42 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 3 uzman ve 50 araştırma görevlisi kadrosu ile eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :SDÜ Doğu Kampüsü
Adres2 :Çünür-Isparta
Posta Kodu :32260
Telefon :0246 - 211 31 92
Faks :0246 - 237 09 20
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.