3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

1. Ulusal Gül Sempozyumu yapıldı

Isparta’nın gül kültürüne katkısı başta olmak üzere gülün değişik bakış açıları ile ele alındığı 1. Isparta Ulusal Gül Sempozyumu 2 Haziran Perşembe günü yapıldı.

Belediyenin destekleriyle ve Doç. Dr. Bilal Kemikli, Yard. Doç. Dr. Selami Turan ve Öğretim Görevlisi Erdoğan Ateş’in düzenleme kurulunu oluşturduğu sempozyumun, bilim kurulunda; Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Cemal Kurnaz, Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. M. Erol Kılıç, Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Doç Dr. Ahmet Kartal, Doç. Dr. Mustafa Tatçı, Yard. Doç. Dr. Ömür Ceylan, Doç. Dr. Fatih Andı ve Doç Dr. Hasan Baydar gibi ülkemizin tanınmış bilim adamları yer aldı.

3 Haziran 2005 günü Kültür Sarayı’nda ödül töreni ile son bulan sempozyumda sunulan tebliğler bir kitap halinde yayınlanacak. Aynı akşam Şef Öğretim Görevlisi Erdoğan Ateş tarafından gül türkü ve şarkılarından oluşan bir konser de verildi. Eğitim ve Kültür Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 30’un üstünde bilim adamının katıldığı sempozyum daha sonraki yıllarda da daha da genişletilerek devam edecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 15:01:45
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 17:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?