5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

12 okula daha ‘Beyaz Bayrak’

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006 yılında başlattığı okullarda 'Beyaz Bayrak' uygulaması devam ediyor.

Uygulamaya göre, yapılan denetimler sonucunda temizliğe özen gösteren okullara ‘Beyaz Bayrak' ve sertifika veriliyor.Isparta’da 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 12 okul ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, uygulamanın amacının eğitim kurumlarındaki öğrencilerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yüksek seviyede tutulması ve eğitimde hedeflenen kaliteye erişebilmesi, okul binalarının fiziki yapılarından ve çevreden kaynaklanan olumsuz sağlık şartlarının iyileştirilmesi şeklinde açıkladı. Yılmaz, “Uygulama, koruyucu tedbirlerin alınmasını da içeriyor” diye konuştu.

324 OKUL BAŞVURDU

Üç yıl önce başlatılan uygulama ile başarılı okulların okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen ‘Beyaz Bayrak' ile ödüllendirildiklerini belirten Yılmaz, verilen sertifikanın da 2 yıl süreyle geçerli olduğunu kaydetti. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Beyaz Bayrak almak için 324 okulun başvuru yaptığını aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

“2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı’nda Nazmiye Demirel, Öğrenciler ve Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim okullarımızla, Süleyman Demirel Anaokulu Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştı.Geçtiğimiz dönemde ise 12 okul hak kazandı. Böylece Beyaz Bayrak taşıyan okul sayısı 16’ya yükseldi.”

BEYAZ BAYRAK ALAN OKULLAR

Beyaz Bayrak alan okulların listesi ise şöyle:

Özel TED Koleji, Mavikent İ.Ö.O, İbrahim Şener Anaokulu, İstiklal Anaokulu , Sezer Mehmet Aldan Anaokulu, Ülkü İ.Ö.O, Zehra Ulusoy İ.Ö.O, Anadolu Lisesi, Gülpembe Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O, Mustafa Çetinkaya İ.Ö.O, Nafiz Yürekli Anadolu ve Ticaret Meslek Lisesi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 14:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?