5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

13 bin kişi sabit ücreti geri istiyor

Isparta'da, Türk Telekom'un abonelerinden aldığı sabit ücretlerin iadesi için Tüketici Hakem Heyetlerine 13 bin kişi başvuruda bulundu.

Isparta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde 'tüketici mahkemesi' gibi faaliyetlerini sürdüren Tüketici Hakem heyetlerinin gündemini Türk Telekom tarafından alınan sabit ücretleri iade davaları oluşturuyor. Bu konuda bir abonenin Türk Telekom'a ödediği sabit ücreti geri almak için açtığı davayı kazanması üzerine hakem heyetlerine Türk Telekom'a ödenen sabit ücretlerinin iadesi için 13 bin başvuruda bulunuldu.

Isparta Sanayi ve Ticaret Müdürü Halil Kızılşimşek, Türk Telekom'un telefon abonelerinden aldığı sabit ücretin iadesine yönelik başvurular için Süleyman Demirel Üniversitesi'nde bilirkişi heyeti oluşturduklarını söyledi. Bilirkişi heyetinde 2 profesör bulunduğunu anlatan Kızılşimşek şöyle konuştu: "Tüketicilerin şikayetine duyarsız kalmamak için konuyu en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz. Kanunda Türk Telekom'un aldığı sabit ücretin karşılığında bir hizmet vermesi gerektiği belirtiliyor. Biz şimdi Telekom'dan istedik, 'Bu bedelin karşılığında ne hizmeti veriyorsun?' diye sorduk. Bu konuyu Isparta örneğinde inceleyeceğiz. Türk Telekom'un bu bedel karşılığında Isparta'da verdiği hizmeti araştıracağız. Yani alınan sabit ücretin karşılığında abonelere hizmet veriliyor mu? Bunu tespit edeceğiz. Veriliyorsa ne kadar, kaç paralık hizmet veriliyor? Eğer alınan sabit ücretten az hizmet veriliyorsa, alınan bedelin fazla olduğunu iddia edeceğiz. Bilirkişi bu tespitlerini yaptıktan sonra konu Tüketici Hakem Heyetleri'nin gündemine gelecektir. Ancak bu çalışma Isparta örneği üzerinden yapılacak. Alacağımız kararın mahkemede bozulmama gibi bir kesinliği yok."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 17:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?