4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

147 dağcı Isparta’da eğitiliyor

Arama kurtarma çalışmalarına katılması için yeni dağcılar yetiştiriliyor. Sınavı geçen dağcılar diğer eğitim kademelerine devam edecek. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 147 dağcı eğitilmek üzere kampa alındı.

Isparta Yazılı Kanyon’da ilk defa eğitime alınan dağcılar, zorlu bir sınavdan geçiyor. Bir hafta sürecek olan yaz gençlik eğitim kampında, 27 ilden gelen dağcılar 23 öğretmen tarafından eğitiliyor. Eşsiz doğa güzelliği ve dağcılık sporuna elverişi zemini ile bilinen kanyonda dağcılar 6 grup halinde çalışıyor.

İlk önce dağcılık eğitimini sözlü olarak alan gençler, bundan sonra uygulamalı olarak eğitimlerine devam edecek. İp bağlama, ipin kayalara yerleştirilmesi, iple tırmanma ve iple inme eğitimleri veriliyor. Dik kayalara tırmanan ve inen gençler, büyük bir titizlikle eğitiliyor. Olası bir kazıyı önlemek için tedbir alınıyor. Olay yerinde 4 doktor, 6 hemşire ve bir ambulans hazır bekletiliyor.

Dağcıların eğitimini yerinde inceleyen Isparta Valisi İsa Parlak, Yazılı Kanyon’un dağcılar tarafından yeni keşfedildiğini söyledi.

Bölgenin fiziki yapısının dağcılık eğitimine elverişli olduğunu ifade eden Parlak, şimdiye kadar gölgede kalmış bu tür doğa güzellikleri, etkinliklerle tanıtma amacında olduklarını belirterek, "Biz istiyoruz ki turizm hareketi artık sahillerden Anadolu’nun içlerine yayılsın. Sadece turizmin güneş, kum ve denizden ibaret olmadığını, aynı zamanda inanç turizmi, kültür turizmi ve spor turizminin de olacağını bilmemiz gerekiyor" dedi.

Vali Parlak’a kamp hakkında bilgi veren Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise, bu kampta başarılı olanları, Niğde Aladağlar’da yaz gelişim kampına alacaklarını kaydetti.

Dağcılar kurulan 102 çadırda kalıyor. Ormanın içine yerleştirilen kamp çadırları değişik renkleri ile bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Dağcılar, bölgeye getirilen kumanyadan kendileri yemek yapıyor.

Ramazan Biçici-Kenthaber/Isparta
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 17:26:26
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?