4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

19 Mayıs şiirine tepki

Isparta'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında okunan şiir ADD Şubesi'nin tepkisini çekti.

Programın sunuculuğunu yapan Gülkent Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Erdal Kaya'nın bir şiirden yaptığı "Ey tarihin en büyük şehamet destanını yazanlar, Ey şerefinin ölçüsü tarihin ufuklarına sığmayan kahramanlar, Ey yüreği avucunda, kefeni sırtında olanlar, Ey er oğlu er, yiğit oğlu yiğitler. Allah ve Resulünün övdüğü makama Çanakkale tepelerinden yükselenler" dizeli alıntı tepkiyle karşılandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, çelenk töreninde yaşanan olayın düşündürücü olduğunu iddia etti.

Özyürek, "Alıntı yapılan şiirin yazarı ve şiirin tümü incelendiğinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet vurgusundan özenle kaçınıldığı görülmektedir. Bu alıntının özellikle seçilmiş olması ürkütücü ve düşündürücüdür" dedi.

Protokolün bugün yaşanan bu olaydan rahatsız olduğunu gözlemlediğini belirten Şube Başkanı Özyürek, "19 Mayıs'ın 90. yılında yaşanan bu çirkin davranış hakkında yetkili makamların gereğini yapacağına olan inancımızı korumak istiyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 16:10:12
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 16:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?