30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

20 bin ziyaretçi bekleniyor

TARIM FUARI'NA 20 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Isparta Ticaret Borsası (ITB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, Isparta, tarım kenti imajıyla bütünleşen fuara bu yıl 20 bin dolayında ziyaretçi beklediklerini söyledi

Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen '6.Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine Vali Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclis Başkanı Kadir Dal, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Batı Akdeniz Geliştirme Vakfı Başkanı Ali Çandır ve yönetim kurulu, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Borsa Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Tarım İl Müdürü Sıdık İpek Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal ve çok sayıda davetli katıldı.

25 - 28 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuara 71 firma katılırken, 20 bin ziyaretçi beklendiği bildirildi. Fuarda damlama sulama sistemleri, gübre, fide ve fidan laboratuvarları, meyvecilik, ambalaj ve paketleme, soğuk hava depoları, havancılık, süt sağma makineleri, bankalar, ihracatçı firmalar, süt sanayi, organik tarım, tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan firmalar tarım ve hayvancılık sektöründe ziyaretçilere sektördeki yenilikler sunuluyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Isparta Ticaret Borsası (ITB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, “Tarımda modernizasyonda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta'da iddiasını ortaya koymaktadır. Isparta, tarım kenti imajıyla bütünleşen bu fuarımıza bu yıl 20 bin dolayında ziyaretçi hedeflemekteyiz. Amacımız, önümüzdeki yıllarda bu fuarımızı daha geniş ve ferah fuar alanlarında yapabilmektir. Bu umut ve düşünceyle fuarımızın tüm Isparta halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner ise çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin fuara gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Bizim insanımız gördüğünü değerlendirir. Gördüğüne inanır, iyi örnekleri emsal alıp, kendine uygulama yolunda çaba gösterir. Fuar alanında çok sayıda üreticinin, çiftçinin, ilgilinin, yetkilinin bulunması en çok sevindiğimiz husustur. Isparta'daki ürünlerin katma değer yaratarak yurt içinde ve yurt dışında pazarlanması ilimiz adına önemli kazanımlar sağladığı gibi döviz girdisi sağlamak suretiyle de ülkemiz adına önemli girdiler sağlayacaktır. Bu suretle çiftçimizin sofrasındaki bereket artacak” ifadelerini kullandı.

TARIM FUARI'NA 20 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 17:07:01
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 17:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?